20081216

Valoa ja liekkiä


Tarvitsemme valoa, talven kylmyyteen ja pimeyteen joten aika sytytellä kynttilät.
Mikä sen mukavampaa kun aamulla istua kahvi/teekuppi kädessä ja kynttilän valossa, ainoa asia mikä sitä kuvaa voisi vielä vahventaa olisi jos ulkona leijailisi lumi hiutaleita hiljalleen. Voi sitä aamu nautintoa

Oston valmis maustepussin sillille, sisareni opetti vuosia sitten että paras silli tulee kun maustaa itse, kaupasta vain ostaa silliä ja laittaa sen mausteeseen. ja Voilá
herkullinen omatekonen Silli.
Monelle joulu aiheuttaa ahdistusta ja stressiä, omasta mielestäni silloin pitää ottaa oikoteitä eikä yrittää liikoja. Valmis valmisteet ihan kunniaan kiireiselle työtä tekevälle äidille/isälle. Joulun tärkein viestihän on Rauha, eihän siitä voi nauttia jos on täysin loppuun väsynyt ja kulunut kaikista joulu-askareista.

Hyvää jatkuvaa viikkoa ja sillit purkkeihin vaikka pika-metoodilla.

20081214

Sinappi

Ihan välttämätöntä laittaa teille tämä sinappi ohje jonka sain tänään käsiini.
Hyvin miehinen ohje oli mutta niin hauska, nauttikaa...
- Kysyin onko resepti salainen vai voisinko saada sen ja tässä vastaus.

"Ei se salainen ole ollenkaan, itsekin joskus sen netistä löysin. 2 dl sinappijauhoa, 2 dl sokeria ja 2 dl kermaa lämmitetään vesihauteessa kunnes tulee itku ja kuulo menee. Otetaan pois lämmöltä, lisätään 1 tl suolaa ja 1 rkl etikkaa. Lopuksi maustetaan jos siltä tuntuu. Tulee tulista ja makeaa. Itse tykkään vielä tulisemmasta ja laitan 3 dl sinappijauhoa. Nenä aukeaa... "

Hyvää sinappin tekoa ja yrittäkää pitää kuulo ja itkut :)

Rakkautta ja maailman politiikkaa


Jaha nyt luulette että se on seonnut täysin, ehkä ehkä..

Lucia oli mitä viehättävin, lapset lauloi ja lussasi. Okei ei heti aamusta mutta päivällä.
Sitten kävi tie vanhimman lapsenlapsen kanssa jouluostoksille ja voi sitä riemua, löytöjä kylpy pommeja, kylpy öljyjä, Kylpy on siis tänä jouluna iso sana meillä.
Mattias innostui ostaa pommeja kaikille. Koko vuoden urakalla säästetyt kuukausirahat vaan hupeni niin että Mumman oli ujutettava salaa pusii vähän lisää.

Huipentumana tietysti McDonalds, sano sitä lasta joka ei sinne taho niin sanon että lapsi on sairas.


Olen seonnut lukemisissani, ei se riitä että peuhaan läpi internetin, uutislehdet joka kielellä mille pikkaisenkin kykenen, ruokapalstat jne., vaan olen löytänyt ikioman Politiikka korrenpondin, harmi vaan hän ei ole luettavissa ihan missä vaan joten joutuu etsimään. Mutta etsivälle annettaan. Ihastuin erikoisesti hänen yhteen lauseeseensa. joka tulee tässä.

"Melankolinen sielu ei usko suuria sanoja."

Ei voi muuta kun huokaista, sillä en ole tarpeeksi melankolinen jotta tuo pätisi minuun. Mutta nauttien maistelen lausetta suussani ja ihailen kirjoittaa.

Ja tuon inspiroimana päätin tänään kokeilla tehdä ne idän inspiroidut piparkakkurullat.

Pitäkää peukkuja ja jos onnistuvat niin ne tulee huomenna tuonne Herkkupajaan.